Μία σημαντική ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της νέας εποχής για την αυτοκινητοβιομηχανία  που ιδρύθηκε σαν σήμερα το  1906 από τον 25χρονο τότε οραματιστή μηχανικό και δοκιμαστή αυτοκινήτων Βιτσέντζο Λάντσια και κάνει ένα συναρπαστικό restart! Το New Lancia Pu+Ra Zero είναι μια προεπισκόπηση ενός Delta EV και μοιάζει με διαστημόπλοιο…  μια εικόνα της μελλοντικής σχεδιαστικής κατεύθυνσης της ως premium μάρκα  μόνο ηλεκτροκίνητων, η οποία αποτελεί μέρος του κολοσσού αυτοκινήτων Stellantis και δραστηριοποιείται επί του παρόντος μόνο στην Ιταλία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia, Luca Napolitano παρουσιάζει το Lancia Pu+Ra Zero, ένα γλυπτό τρισδιάστατο μανιφέστο, όπως το αποκαλεί,  που εμπνέει τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν την τετραετία 2024 – 2028. Όπως θα διαπιστώσετε δεν είναι πραγματικά ένα αυτοκίνητο, κοιτώντας προσεκτικά θα παρατηρήσετε την έλλειψη τροχών όμως παράλληλα υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις στο σχεδιασμό του σαν αυτοκίνητο, ένα έργο τέχνης στο οποίο η κομψότητα ισορροπεί με τη ριζοσπαστικότητα της μορφής του. Το Pu+Ra άλλωστε προκύπτει από το «Pure» και το «Radical» και είναι εμπνευσμένο από την ιταλική κλασική σχεδίαση, συμπεριλαμβανομένων των απαλών, καθαρών και αισθησιακών σχημάτων της Aurelia και της Flaminia, μαζί με εκφράσεις  ριζοσπαστικότητας και απλότητας οι οποίες αντλούν έμπνευση από τη σπουδαία ιστορία της, όπως αυτή εκφράστηκε από μοντέλα Stratos και Delta. Η εταιρεία δημοσίευσε επίσης ένα τρέιλερ για την ταινία μικρού μήκους "Lancia, η Νέα Αναγέννηση" που θα κάνει το ντεμπούτο της τον Ιανουάριο του 2023, ακολουθούμενη από επιπλέον επεισόδια με την αποκάλυψη της ολοκαίνουργιας Lancia Ypsilon.

 

Το νέο λογότυπο της Lancia επίσης λανσάρετε μαζί με το Lancia Pu+Ra Zero και είναι το όγδοο στην 116χρονη ιστορία της. Θα παρουσιαστεί στο νέο Ypsilon , που έρχεται  το 2024 και θα προσφέρεται τόσο σε υβριδική όσο και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Το νέο λογότυπο  είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, διατηρεί εξωτερικά το σχήμα της ασπίδας και τον εσωτερικό κύκλο αλλά υιοθετεί διαφορετική γραμματοσειρά και λαμπερό φόντο. Η κάθετη γραμμή στα αριστερά αντιπροσωπεύει μια λόγχη εμπνευσμένη από το σήμα του 1957.

Στη συνέχεια το 2026 θα ακολουθήσει το Aurelia , ένα premium ηλεκτρικό crossover και η αυτοκινητοβιομηχανία στα δελτία τύπου της το αποκαλεί «ναυαρχίδα». Τέλος, το 2028, η Lancia θα παρουσιάσει μια ολοκαίνουργια Delta, με τη μορφή ενός συναρπαστικού και πλήρως ηλεκτρικού hatchback. Η επόμενη γενιά θα προσφέρεται αρχικά στην Ιταλία, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί σε άλλες πέντε ευρωπαϊκές αγορές (Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία) με γκάμα μόνο ηλεκτροκίνητων έως το 2026, ενώ έχει στόχο να ανοίξει  νέους εκθεσιακούς χώρους στην Ευρώπη και να αναπτύξει σύστημα διαδικτυακών πωλήσεων.

Η MKAS οραματίζεται κι αυτή τη νέα εξηλεκτρισμένη εποχή και φροντίζει να είναι πάντα ενημερωμένη και κυρίαρχη στον τομέα της αυτοκίνησης, θέλοντας να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά καθώς και να έχει μια λύση για κάθε σας ανάγκη.

Για ξέγνοιαστες διαδρομές… MKAS, τώρα και για οχήματα εναλλακτικών καυσίμων!