Στην «καθαρή» εποχή της αυτοκίνησης που διανύουμε, με το 2019 στην Ευρώπη να πωλούνται περισσότερα από ένα εκατομμύριο «πράσινα» αυτοκίνητα, το ενδιαφέρον της αγοράς αυτοκινητοβιομηχανίας στρέφετε πια σε υβριδικές ή ηλεκτρικές λύσεις. Αυτή την πορεία ακολουθεί και η Fiat με το πλέον εμβληματικό Fiat 500, με απαράμιλλο στιλ που ηλεκτρίζει και οδηγεί σε έναν «πράσινο δρόμο» με μικρότερη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους.

Στο μεταβατικό και αρκετά ήπιο, πρώτο στάδιο η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία κάνει το ντεμπούτο της με τη Hybrid Version που κινείται με το νέας γενιάς 1000άρη, 3κυλινδρο βενζινοκινητήρα εσωτερικής καύσης FireFly, αποδίδοντας 70 ίππους που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 12V BSG που ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα και το αποτέλεσμα είναι η κατανάλωσή του να πέφτει στα 3,9 λίτρα/100 χλμ. σε κύκλο NEDC2. Το υβριδικό αυτό σύστημα επιτρέπει στο 500ράκι να είναι 20% αποδοτικότερο σε ρύπους και κατανάλωση από το αντίστοιχο ατμοσφαιρικό.

Fiat 500 Eco - Green

Οι εκπομπές CΟ2 του 500 Hybrid είναι στα 90 g/km κι έτσι απαλλάσσεται στη χώρα μας να από τα τέλη κυκλοφορίας. Σε σχεδιαστικό επίπεδο στο χώρο της καμπίνα δεν έχει πολλές αλλαγές όμως δεν λείπουν και οι πιο οικολογικές πινελιές, όπως το συνθετικό ύφασμα που ντύνει το σαλόνι του και είναι μια «πράσινη» καινοτομία της FIAT από ανακυκλωμένο πλαστικό που συλλέγεται από το βυθό της θάλασσας , παραπέμπει σε ύφασμα πολύ υψηλής ποιότητας ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ πιο ανθεκτικό στην φθορά και πιστοποιημένο από την SEAQUAL INITIATIVE.
 
Σε δεύτερο χρόνο τη σκυτάλη παίρνει το “Fiat 500 la prima”, αμιγώς ηλεκτρικό που εισέρχεται δυναμικά εντός του έτους με την αναμφισβήτητα αναγνωρίσιμη σιλουέτα που εξελίχτηκε με την επεξεργασία λεπτομερειών, όπως παραδείγματος χάριν το logo του 500 στο εμπρός μέρος. Διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ 118 hp και αγγίζει τα 100km/h μόλις σε 9” και μπαταρία με ενεργειακή πυκνότητα 42 kWh που του δίνει αυτονομία 320 χλμ κατά τον κύκλο WLTP.

Fiat 500 οικολογικό

Στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για το Σεπτέμβριο.

Η MKAS team διακρίνει σιγά-σιγά  τα πρώτα βήματα της χώρας μας στη νέα «πράσινη» εποχή και φροντίζει να είναι δίπλα σας με κάθε τρόπο. Γιατί μην ξεχνάτε, για ξέγνοιαστες διαδρομές… MKAS!