Ενδιαφέρουσα πρεμιέρα έκανε η KIA στην "αυτοκίνηση 2019" ακολουθώντας την τάση του ηλεκτρισμού. Το βλέμμα της εταιρείας ατενίζοντας το μέλλον είναι στραμμένο αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση κι έτσι λανσάρει δύο νέα μοντέλα, πρώτο το πλήρως ηλεκτρικό e-Nero και τη σκυτάλη παίρνει και ακολουθεί το τρίτης γενιάς e-Soul ενώ ο σχεδιασμός της αυτοκινητοβιομηχανίας περιλαμβάνει 11 ακόμη ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025.

Το crossover των 4,5 μέτρων με το απόλυτα συμβατικό design ακούει στο όνομα eNiro και είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της εταιρείας. Το πιο ενδιαφέρον φυσικά στοιχείο είναι η αυτονομία του που φτάνει τα 485 km και κατά την κίνηση του εντός πόλης όπου τα επαναλαμβανόμενα σταμάτα-ξεκίνα γεμίζουν την μπαταρία του, μπορεί να φτάσει τα 615 km στην έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου των 64 kWh που φορά ένα ηλεκτρικό μοτέρ 204 hp και η ροπή του είναι 40,3 kgm.

KIA Motors Ηλεκτροκινηση 2019

Υπάρχει βέβαια και η "φθηνότερη" έκδοση με μπαταρία 39,2 kWh και ηλεκτροκινητήρα 136 hp, ίδια ροπή ενώ έχει αυτονομία 312 km. Εξοπλισμένο με ταχυφόρτιση 100 kW ισχύος, αρκείται σε κάτι περισσότερο από 30 λεπτά της ώρας ώστε η μπαταρία του να φορτίσει έως 80%. Εύκολα μπορείτε να φανταστείτε ότι είναι εξοπλισμένο με μία σειρά τεχνολογιών που επιτρέπουν στον οδηγό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του κύκλου αυτονομίας του οχήματος και με το Eco DAS (Eco Driving Assistant System), καθοδηγεί αυτόν που είναι πίσω απ' το τιμόνι να οδηγεί πιο αποδοτικά.

Το urban SUV e-Soul διαδέχεται τον προκάτοχό του Soul EV, με δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η "μικρή" εκδοχή του με απόδοση 39,2 kWh, ισχύ 136 hp, 395 Nm ροπής και αυτονομία τα 276 χλμ, ενώ στην ισχυρότερη με επιδόσεις που πλησιάζουν GTi, με μέγιστη ενεργειακή χωρητικότητα τα 64 kWh και ηλεκτροκινητήρα που έχει ισχύ 204 hp, η ροπή του είναι 395 Nm ενώ το αυτοκίνητο αγγίζει σε αυτονομία τα 452 km και σύμφωνα με την ΚΙΑ το e-Soul κάνει το 0-100 km σε 7,6'.

Η ηλεκτροκίνητη άποψη της KIA Motors στην αυτοκίνηση

Με μπαταρίες νέας γενιάς στα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων και στάνταρτ το σύστημα ταχυφόρτισης υπόσχεται μία εμπειρία οδήγησης με μεγάλη ευελιξία διαθέτοντας 4 προγράμματα λειτουργίας, έτσι ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να παραμετροποιεί την απόδοσης ροπής επιλέγοντας να δώσει βαρύτητα στην εξοικονόμηση ενέργειας ή στις επιδόσεις. Καθώς επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι με το Smart Eco Pedal Guide μπορεί και ρυθμίζει την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση με αποτέλεσμα τη βέλτιστη διαχείριση ενέργειας που έχει στη διάθεσή του.

Όποιο κι αν επιλέξετε η MKAS TEAM είναι στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε, απόλυτα εξοικειωμένη με όλες τις εργασίες επισκευής και συντήρησης, διαθέτοντας αποτελεσματική τεχνολογία διάγνωσης και των πιο σύγχρονων συστημάτων κίνησης.