Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης έχει κάποιους περιορισμούς! Η BMW Group όμως φέρνει το αύριο, σήμερα… με μία καινοτομία στο BMW i3 που το καθιστά πραγματικά λειτουργικό ώστε να μπορείς να ταξιδέψεις μαζί του πέρα από τα στενά πλαίσια της γειτονιάς σου, χωρίς άγχος για την αυτονομία του.

Παρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου 2011  και πρωτοκυκλοφόρησε στη Γερμανία το Νοεμβρίου 2013 ενώ στα τέλη του 2019, η συνολική παραγωγή του είχε ξεπεράσει τις 150.000 πωλήσεις. Το 2016 έρχεται τρίτο στον κόσμο, αμέσως μετά το Nissan Leaf και το Tesla Model S. Ενώ το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP) του απονέμει μια βαθμολογία ασφάλειας αυτοκινήτων τεσσάρων αστέρων, με τις συνολικές όμως αξιολογήσεις του είναι χαμηλότερες από άλλα ηλεκτρικά οχήματα.

BMW i3 Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με στυλάτη σχεδίαση, ασυναγώνιστη δυναμική και κατανάλωση μόλις στα 14,0 kWh/100 km. Το BMW i3 μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε  σε 7,3 sec προσφέροντας μοναδική οδηγική εμπειρία, με μηδενικές εκπομπές ρύπων ενώ διαθέτει επιλογές φόρτισης για απόλυτη ευελιξία και ευκολία, επιτρέποντας την επιλογή στην κατανάλωση ενέργειας με τρεις τρόπους λειτουργίας:

 •  Comfort για καθημερινές συνθήκες οδήγησης.

 •  Eco Pro όπου αυξάνετε η αυτονομία του κατά 12% μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας.

 •  Eco Pro + όπου όλες οι ρυθμίσεις προσαρμόζονται αυξάνοντας την αυτονομία κατά 24%, σε αυτή τη λειτουργία η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 90 km/h και λειτουργίες όπως η θέρμανση και ο κλιματισμός μπαίνουν σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας.

Στην αρχή κυκλοφόρησε με  μια μπαταρία χωρητικότητας 22,6 kWh και 60 Ah, που του προσέφερε αυτονομία γύρω στα 130 - 160 χλμ ενώ χρειαζόταν περίπου 4 ώρες για μια πλήρη φόρτιση. Το BMW i3s, που εισήχθη το 2018, προσθέτει έναν τρόπο οδήγησης πιο sport και στις αρχές του 2019 μαζί με μικρές βελτιώσεις, τοποθετείται μία μεγαλύτερη μπαταρία με χωρητικότητας 42,2 kWh και 120 Ah, με αποτέλεσμα την τελική αυτονομία του στα 280 - 310 χλμ. Ένας κινητήρας βενζίνης συμμορφωμένος στα πρότυπα εκπομπών Euro-6, προστίθεται στην παραλλαγή Range Extender (REx), επιτυγχάνοντας την επέκταση της αυτονομίας του.

BMW i3 Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο

Ωστόσο, πρόσφατα εκπρόσωπος της BMW Group ανακοίνωσε επίσημα ότι το BMW i3 θα αλλάξει άλλη μια φορά μπαταρία για ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία, πράγμα που αναμένεται στο τέλος του 2020 με αρχές του 2021, και αυτή θα μείνει έως την οριστική λήξη της παραγωγής το 2024, ενώ δεν θα υπάρξει διαδοχή του μοντέλου από εκεί κι έπειτα.Η ομάδα της MKAS παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις που τρέχουνε με ταχύτατους ρυθμούς και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, θέλοντας να είναι πάντα σε θέση να έχει μια λύση για κάθε σας ανάγκη!