ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Ανήκει στην κατηγορία των αναλώσιμων μερών του αυτοκινήτου που «ταλαιπωρείται» από τον οδηγό, ενώ φθείρεται ταχύτερα όταν γίνονται συχνές εναλλαγές ταχυτήτων, λόγω κίνησης εντός πόλης και όταν δεν πατιέται μέχρι το τέρμα το πεντάλ.

Περισσότερα...
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Εν όψει της Πρωτομαγιάς, η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο ήλιος γίνεται όλο και πιο καυτός, καλό λοιπόν είναι να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητό μας για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις. Πάμε λοιπόν να δούμε τι πρέπει να κάνουμε!

Περισσότερα...
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Οι πρώτες άδειες και για φέτος το καλοκαίρι σιγά-σιγά αρχίζουν, αυτό σημαίνει ότι στην κατά τα άλλα ευχάριστη προετοιμασία για τις πολυπόθητες διακοπές πρέπει να μην αμελήσουμε να συμπεριλάβουμε και την προετοιμασία του αυτοκινήτου μας, για ένα ταξίδι δίχως απρόοπτα και πάνω από όλα για την ασφάλεια οδηγού, επιβατών αλλά και όσων κινούνται στο οδικό δίκτυο.

Περισσότερα...

Το σασμάν ( κιβώτιο ταχυτήτων) είναι το πιο βασικό εξάρτημα στο αυτοκίνητο μετά τον κινητήρα.Σκοπός του είναι να μεταφέρει την κίνηση από τον κινητήρα μέσω του διαφορικού, στους τροχούς. Τα σασμάν χωρίζονται σε κατηγορίες, τα χειροκίνητα, τα αυτόματα, και τα σειριακά, μια κατηγορία ακόμη είναι και το CVT (Continuously Variable Transmission), (Συνεχούς Μεταβαλλόμενης Μετάδοσης).

Περισσότερα...
Το Σημαντικότερο Σύστημα Ενεργητικής Ασφάλειας Κάθε Τροχοφόρου

Εάν το αυτοκίνητό σας κατά το φρενάρισμα τραβά προς τα αριστερά ή τα δεξιά, ακούτε κάποιον θόρυβο ή αντιλαμβάνεστε διαφορετική αίσθηση του πεντάλ, καθώς κι αν ανάψει η προειδοποιητική λυχνία φρένων στο ταμπλό σε όσα οχήματα τη διαθέτουν, είναι κάποιες από τις ενδείξεις οι οποίες σας προειδοποιούν ότι ήρθε η ώρα για έλεγχο του συστήματος πέδησης του οχήματος σας.

Περισσότερα...
dpf_filter

Από το 2009 και μετά όλα τα αυτοκίνητα diesel με τεχνολογία euro 5 (θα αναλυθεί σε νέο άρθρο) είναι υποχρεώμενα να διαθέτουν το φίλτρο dpf (Diesel Particulate Filter) και ο λόγος υπαρξής του ειναι να φιλτράρει τα τοξικά, μικροσκοπικά σωματίδια τα οποία προέρχονται από την ατελή καύση του πετρελαίου και εκπεμπονται με τα καυσαέρια του κινητήρα.

Περισσότερα...
Συνεργείο Αυτοκινήτων Υγρό Κυκλώματος Ψύξης Υγρό Κυκλώματος Ψύξης

Το  υγρό του κυκλώματος ψύξης είναι εξαιρετικά σημαντικό για το αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως της εποχής του χρόνου που διανύουμε, αφού προστατεύει το σύστημα ψύξης και τον κινητήρα από την διάβρωση. Η λειτουργία που επιτελεί είναι η διατήρηση της ιδανικής θερμοκρασίας του κινητήρα και δεν παγώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες ενώ δεν βράζει σε υψηλές με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του.

Περισσότερα...
koronoios

Το σλόγκαν της εποχής μας πλέον είναι «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ». Τι κάνουμε όμως αν πρέπει να μετακινηθούμε και να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητό μας για να είμαστε ασφαλείς;

Αν είναι απαραίτητη ανάγκη να μετακινηθούμε υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προστατευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται μέσα στο αυτοκίνητό μας.

Περισσότερα...