Το σασμάν ( κιβώτιο ταχυτήτων) είναι το πιο βασικό εξάρτημα στο αυτοκίνητο μετά τον κινητήρα.Σκοπός του είναι να μεταφέρει την κίνηση από τον κινητήρα μέσω του διαφορικού, στους τροχούς. Τα σασμάν χωρίζονται σε κατηγορίες, τα χειροκίνητα, τα αυτόματα, και τα σειριακά, μια κατηγορία ακόμη είναι και το CVT (Continuously Variable Transmission), (Συνεχούς Μεταβαλλόμενης Μετάδοσης).

Περισσότερα...
Το Σημαντικότερο Σύστημα Ενεργητικής Ασφάλειας Κάθε Τροχοφόρου

Εάν το αυτοκίνητό σας κατά το φρενάρισμα τραβά προς τα αριστερά ή τα δεξιά, ακούτε κάποιον θόρυβο ή αντιλαμβάνεστε διαφορετική αίσθηση του πεντάλ, καθώς κι αν ανάψει η προειδοποιητική λυχνία φρένων στο ταμπλό σε όσα οχήματα τη διαθέτουν, είναι κάποιες από τις ενδείξεις οι οποίες σας προειδοποιούν ότι ήρθε η ώρα για έλεγχο του συστήματος πέδησης του οχήματος σας.

Περισσότερα...
dpf_filter

Από το 2009 και μετά όλα τα αυτοκίνητα diesel με τεχνολογία euro 5 (θα αναλυθεί σε νέο άρθρο) είναι υποχρεώμενα να διαθέτουν το φίλτρο dpf (Diesel Particulate Filter) και ο λόγος υπαρξής του ειναι να φιλτράρει τα τοξικά, μικροσκοπικά σωματίδια τα οποία προέρχονται από την ατελή καύση του πετρελαίου και εκπεμπονται με τα καυσαέρια του κινητήρα.

Περισσότερα...
Συνεργείο Αυτοκινήτων Υγρό Κυκλώματος Ψύξης Υγρό Κυκλώματος Ψύξης

Το  υγρό του κυκλώματος ψύξης είναι εξαιρετικά σημαντικό για το αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως της εποχής του χρόνου που διανύουμε, αφού προστατεύει το σύστημα ψύξης και τον κινητήρα από την διάβρωση. Η λειτουργία που επιτελεί είναι η διατήρηση της ιδανικής θερμοκρασίας του κινητήρα και δεν παγώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες ενώ δεν βράζει σε υψηλές με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του.

Περισσότερα...
koronoios

Το σλόγκαν της εποχής μας πλέον είναι «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ». Τι κάνουμε όμως αν πρέπει να μετακινηθούμε και να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητό μας για να είμαστε ασφαλείς;

Αν είναι απαραίτητη ανάγκη να μετακινηθούμε υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προστατευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται μέσα στο αυτοκίνητό μας.

Περισσότερα...
enisxisi_sistimatos_ladiou

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα χημικά που βοηθούν το αυτοκίνητό μας να έχει καλύτερη λειτουργία, με την μέγιστη απόδοση του κινητήρα χωρίς να καταπονείτε, και η κατανάλωση του καυσίμου να βρίσκεται στα πλαίσια που ορίζει ο κατασκευαστής ίσως και χαμηλότερα.

Περισσότερα...
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Οι πρώτες άδειες και για φέτος το καλοκαίρι σιγά-σιγά αρχίζουν, αυτό σημαίνει ότι στην κατά τα άλλα ευχάριστη προετοιμασία για τις πολυπόθητες διακοπές πρέπει να μην αμελήσουμε να συμπεριλάβουμε και την προετοιμασία του αυτοκινήτου μας, για ένα ταξίδι δίχως απρόοπτα και πάνω από όλα για την ασφάλεια οδηγού, επιβατών αλλά και όσων κινούνται στο οδικό δίκτυο.

Περισσότερα...
lipansi_kinitira

Ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μας , είναι ο απαιτούμενος χρόνος που χρειάζεται το λιπαντικό ενός κινητήρα για να κάνει ένα πλήρη κύκλο (ένας πλήρης κύκλος του λιπαντικού είναι η διαδρομή του από όλα τα κινητήρια και μη, μέρη, πχ. αντλία λαδιού, εώς ότου ξαναγυρίσει στο αρχικό του σημείο)
Δείτε την απάντηση σε ένα κατατοπιστικό video.

Περισσότερα...